Prima pagina

Schimbati anotimpul

Procesiune în Duminica Ortodoxiei la Manastirea Nechit

 

Procesiune în Duminica Ortodoxiei la Manastirea Nechit La Manastirea Nechit din judetul Neamt a avut loc duminică 20 martie 2016, o procesiune organizată cu prilejul Duminicii Ortodoxiei.

Dupa oficierea Sfintei Liturghii, soborul preotilor şi diaconilor au înconjurat biserica cu sfintele icoane şi cu racla Sfintei Iuliana din Lazarevo. Peste 700 de credinciosi din toate zonele ţării au participat duminică, 20 martie 2016, la Sfânta Liturghie la Mănăstirea Nechit din judeţul Neamţ.

Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, răspunsurile la strană fiind oferite de un grup de tineri din Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Cu acest prilej, a fost citită Parstorala Sfântului Sinod al Duminica Ortodoxiei de către părintele Mercurie Onel, directorul Centrului cultural-pastoral „Sfântul Cuvios Nichita Sihastrul” al Mănăstirii Nechit.

La final, în faţa locaşului de închinăciune a fost oficiată Slujba Sfinţirii raclei în care se află un fragment din moaştele Sfintei Iuliana din Lazarevo, Ocrotitoarea familiei. De asemenea, au fost sfinţite câteva icoane, oferite Mănăstirii Nechit de bunii credincioşi, în semn de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra lor.

În sunetul tocei şi al clopotelor, a urmat o procesiune în jurul sfântului locaş, iar apoi s-a oficiat Acatistul Sfintei Iuliana, timp în care pelerinii au fost miruiţi, după ce mai întâi s-au închinat la sfintele moaşte. La invitaţia arhimandritului Zenovie Ghidescu, stareţul Mănăstirii Nechit, credincioşii au participat la o agapă frăţească, bucurându-se împreună de această preafrumoasă sărbătoare. (sursa: Constatin Ciofu)


Imagini:

  • 9.png
  • 10.png
  • 11.png
  • 13.png