Prima pagina

Schimbati anotimpul

Vizite pastorale ale IPS Teofan

Prima vizită pastorală la Mănăstirea Nechit, după înscăunarea ce a vut loc pe data de 8 iunie 2008, a avut loc în seara zilei de 8 septembrie a aceluiași an când a schimbat Sfântul Antimis din biserica mănăstirii, antimis ce poartă de atunci numele IPS Teofan: quod episcopos, ibi ecclesia; a doua zi urma să meargă la Mănăstirea Tazlău pentru a oficia prima slujbă de sărbătorire a Sf. Cuv. Chiriac de la Tazlău.

A II-a vizită pastorală a fost pe 6 iulie 2009 când a săvârșit în biserica mare a mănăstirii slujba de hirotonie în treapta de Ierodiacon, a Monahului Alexie, cel care va deveni Economul Mănăstirii Nechit.

A III-a vizită pastorală a fost de data aceasta la Schitul Sf. M.Mc. Mina - Mănăstirea Nechit pe data de 19 decembrie 2010, când a săvârșit slujba de hirotonie în treapta de Ierodiacon, a Monahului Arsenie, Economul Schitului.

A IV-a vizită pastorală a fost de data aceasta de o amplitudine mai mare: CU VREREA TATĂLUI, CU AJUTORUL FIULUI ŞI CU SĂVÂRŞIREA SFÂNTULUI DUH s-a târnosit un altar închinat Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei, de ziua Sfântului pe 12 decembrie 2011. IPS Sa înconjurat de un sobor impresionant de 60 de preoți și 3 diaconi a târnosit prin lucrul mâinilor sale Altarul de vară al Mănăstirii Nechit.

A V-a vizită pastorală a fost pe 21 martie 2014 la Slujba de Prohod a Preacuviosului Părinte Proinstareț Arhim. Zenovie Ghidescu, ctitor de locașuri sfinte și părinte a multor fii duhovnicești.